Kom forbi og nyd "Dæmring"

• Gavlmaleri_Algade_31

Borgmester Tomas Breddam og kunstneren Mie Mørkeberg

• Gavlmaleri_Algade_31

Formand for Roskilde Kunstforening, Jes Nysten.

Et nyt gavlmaleri af kunstneren Mie Mørkeberg er nu indviet ved Algade 31 - det Kreative Hus for børn.

Værkets titel er "Dæmring" og det afløser maleriet "Der var engang...", som har dekoreret gavlen de seneste 22 år og er skabt af Ole Werner Nielsen.

Roskilde Kommune og Gågadelauget har gennem en årrække haft et samarbejde om forskønnelse af Roskilde bymidte. Forskønnelsen betales af midler opkrævet for leje af fortovsarealer til udstillinger og udeservering.

I år har Gågadelauget ønsket, at det er gavlen ved det Kreative Hus for børn i Algade, som skal forskønnes. Gågadelauget indgik i den forbindelse et samarbejde med Roskilde Art, som er et udvalg under Roskilde Kunstforening.

Efter en indledende runde faldt valget på Mie Mørkebergs skitseforslag til udsmykningen.

Det er malerfirmaet Steen Hinnum, der har udført arbejdet på gavlen.

Dato: 09. Oktober 2019

09. Oktober 2019