Nyt hotel i Roskilde Ring parken

Der er nu kommet et nyt hotel - i det små - et stenkast fra Hotel Scandic. Hotellet består af to bygninger på hver 3 etager.

Hotellet tager kun imod gæster, der kribler og krabler eller flyver, for det er beregnet til insekter. Insekthotellet, som ligger tæt på bistaderne i Roskilde Ring parken, er helt nyt. Derfor er der ikke flyttet så mange gæster ind endnu. Men det er indrettet, så mange forskellige besøgende kan føle sig velkomne.

I kælderen blandt stenene er der rum til bænkebidere, humlebier, sommerfuglelarver og natsommerfugle.

Stueetagen har mursten med huller i og bag ved halm kvist og bark. Her vil mariehøns, ørentvist, humlebier og guldøje gerne bo.

På 1. sal er der træstammer med huller i, som vilde bier og hvepse gerne vil flytte ind i.

På 2. sal er der mindre pinde, som tiltrækker fx gravhvepse, guldhvepse og snyltehvepse.

Insekthotellet er et led i kommunens arbejde for at få flere insekter - og dermed fugle - ind i parkerne. Det hedder biodiversitet med et finere ord.

Mange afsavede grene får nu lov til at ligge i udkanterne af parkerne og i stedet for at fjerne et helt gammelt træ, efterlader kommunen flere steder træstammen til langsomt at blive nedbrudt. Omkring træerne får græs og urter lov til at vokse.

Et insekthotel eller en gammel træstub bliver levested for mange forskellige insekter og tiltrækker derved de fugle og dyr, der lever af dem.

Målet er at skabe fokus på mere natur i byen. Bynatur giver mulighed for naturoplevelser helt tæt på dagligdagen.

Insekthotellet i Roskilde Ring parken bliver også en del af undervisningen, når biavlerne holder "åbent hus" i bistaderne ved siden af.

Veje og Grønne områder
Rådhusbuen 1